5:31 PM
Siteul unde comanzi asasinate.
Siteul unde comanzi asasinate. Din oferta: distrugere fizica, discutii in padure sau aranjarea oaselor. Politia rusa a blocat accesul la un site gazduit in Republica Moldova care oferea asasinate la comanda potentialilor clienti.

Zakazat-killera.com (hire-killer.com) promitea servicii ca "distrugere fizica" si "luatul cuiva in padure pentru discutii", oferite de membrii ai retelelor crimei organizate, fosti sportivi sau soldati, scrie Ria Novosti.

O asa numita "aranjare a oaselor", presupunea intalnirea cu "obiectul", legarea tintei si punerea ei intr-un camion, plus transportarea acesteia intr-un loc izolat, pentru a fi batuta.

Pentru a garanta executarea comenzii, comanditarului i se trimiteau si poze care sa demonstreze ca actiunea a fost indeplinita. Site-ul pretinde ca este condus de "un grup de oameni de treaba, sinceri si intelegatori care pot ajuta pe oricine are nevoie sa duca pe cineva in padure pentru o bataie sau a-i ajuta intr-o afacere".

Cei din spatele site-ului, care afirma ca au lucrat in Ucraina si alte foste state sovietice, spun ca garanteaza ca potentialii clienti nu vor avea nicio problema cu politia pentru ca grupul are relatii in toate structurile statului.

Tarifele pentru aceste servicii merg de la 1.000 de dolari pentru o "scuturare mica", 1.500 de dolari pentru "probleme serioase", 3.000 pentru "probleme mari", pana la 5.000 de dolari pentru "protejarea afacerilor, a bordelurilor sau a magazinelor de bauturi alcoolice". Potentialii clienti sunt rugati sa acceseze grupul numai printr-un mail.

Accesul catre site a fost blocat insa vineri, atat in Rusia cat si in Mare Britanie. "Conform datelor statistice existente, in iulie 2013 site-ul a avut 25.600 de vizite", a declarat senatorul Ruslan Gattarov, care conduce Comisia pentru dezvoltarea societatii informationale a Consiliului Federativ din Parlamentul rus.

Site-ul este inregistrat printr-un companie chinezeasca care ofera anonimat si este localizat in Republica Moldova. Republica Moldova si China au fost rugate sa ofere informatii despre administratorul site-ului.

Vizualizări: 296 | Adăugat de: Andreii | Rating: 0.0/0